Seo ipuçları ve webmaster araçları

Google pagerank güncellemesi başladı 01 Nisan 2009

Google pagerank güncellemesi herkes sabırsızlıkla bekliyordu ve sonunda güncelleme başladı. 01 Nisan 2009 tarihinde başlayan bu güncelleme ile bir çok site ve sayfalarda gerileme ve pr değerlerinde düşüş gözlendi.

Bugün hala devam eden güncelleme webmasterlerin kafalarında soru işareti bırakmaya devam ediyor. Güncelleme neden bir çok bağlantı alınan sitelerde sonuç vermedi? Sıralamalar artık bağlantılara göre değişmiyecek mi gibi sorular webmasterlerin kafalarını kurcalamaya devam edecek görünüyor.

Bağlantı çok önemli bir etken evet ama artık sıralamaları değiştirmeye yönelik kullanma şekli değişti. Artık bağlantılar ile ne pagerank değerinizi değiştirebilir nede aldığınız bir çok bağlantı ile Google'da üst sıralara çıkabilirsiniz.

Google'ın bağlantı verin birbirinize paylaşın dediğini yanlış anlayan webmasterler bir çok anlamsız site ile değişim yaparak üst sıralara çıkabiliyorlardı. Google'ın bu açığını fırsat bilerek yaptıkları bir sürü değişim bu güncelleme sonuçsuz kalmışa benziyor. Artık bağlantılarda en önemli etken sitenin kendi kendine olan bağlantıları.

1 yorum:

  1. bunun hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz ? ben yabancıyım pageranka yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil