Seo ipuçları ve webmaster araçları

Google pagerank değerinin önemi

Bir çok webmaster forum sitesinde Google pagerank değerinin artık önemi kalmadığı yazılıp söylenmekte ve bu düşüncede git gidede artmaktadır. Halbuki tam tersine gelişen olaylar vardır. Google pr değeri eskiye nazaran artık daha önem kazanmaya başlamış ve sıralamaları belirleyen temel etkendir.


Sıralamaları belirleyen temel etkendir diyoruz ama bir çok webmaster arkadaşımız bunu yanlış anlıyor. Sanıyorlarki sıralamaları belirleyen tek etkendir(Tamamen yanlış bir düşünce ve sadece pr değeri hiç bir işe yaramaz).

Pagerank değeri sitenin sayfasının kullanıcı tarafından değeridir bir bakıma. Sayfada kalma süresi, sayfaya olan dış bağlantılar ve sayfanın popülerliği gibi şeyler pr değerini etkiler.

Pagerank değerinin öneminin kalmadığını düşünen webmaster arkadaşlarımız, nedense her pr güncellemesini sabırsızlıkla beklemekte ve sitelerinin alacağı değeri merak etmektedirler. Bir bakımada pagerank değerinin sıralamaları etkilediğini bilinç altında düşünmektedirler.

Düşündükleri şeyde doğru. Pagerank değerinin önemi Google açısından artık dahada önem kazanmaya başladı. Son zamanlarda link satışı ve link alımlarında sitelere verilen cezalar buna dayanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder