Seo ipuçları ve webmaster araçları

Google dalgalanması mı oda ne?

Şu günlerde bir çok arkadaşımızın sitesinde olan bir durum olduğu için bu yazıyı yazmak istedim. Öncelikle kendi kendime düşündüm bir web sitesi neden Google sıralamalarında aniden gerilere düşer? Bu bir dalgalanma ise neden sıralamalardaki diğer sitelere olmadıda benim başıma geldi? Çözümü varmı peki bu sorunun? Kendi kendine düzelir mi? vs.. gibi sorular aklımıza takılıp duruyordur. Peki Bir site neden Google arama sonuçlarından aniden gerilere düşebilir?

1- Google'ın uyguladığı yeni bir sistem buna sebep olmuş olabilir. (Bu olasılık çok düşük çünkü, diğer site yerinde dururken sizin sitenizin aniden sıralamalarda gerilere düşmesi, sizin sitenizden kaynaklanan bir sorundan dolayıdır. Normal olani sizinle beraber o sitelerinde gitmesi değil mi?)

2- Aşırı şekilde bağlantı alımından(Burada anlatılmak istenen bağlantı satın almak yada satmak değildir, diğer sitelerle çapraz bağlantı alışverişlerine katılmak, sitenizi blog sayfalarına teşekkür şeklinde anlamsız yorumlar ekleyerek eklemek, sitelere ve kullanıcılara zarar veren toplist yada benzeri sitelere eklemek gibi vs.) kaynaklanabilir.

3- Wordpress yada blog tabanlı sitelerde sıkça gördüğüm, spam sayfa yapmanın diğer bir benzeri olan sayfa içine aşırı şekilde etiket eklemekten kaynaklanabilir.

4- Aynı içerikleri değişik isimlerle ve başlıklarla sayfa yaparak eklemek. Örnek vermek gerekirse; çınar ağacı başlıklı bir sayfanız için yine o sayfaya çıkan çınar ağacı diye etiket eklemek (Burada dikkat ederseniz aynı başlık altında iki sayfanız oluştu) yada aynı sayfayı iki ayrı kategoriye eklemekten kaynaklanabilir.

5- Sitenizdeki ve sayfalarınızdaki meta açıklamalarınızın yada başlıklarınızın yeterince açıklayıcı olmamasından kaynaklanabilir.

6- Direk spam sayfa oluşturmaktan kaynaklanabilir.

Bu sorunların hepsi Google Webmaster sayfanızda var. Oradaki site içerik hataları ile ilgili hatalarınızı kontrol ederseniz, bu sorunların hangi sayfalarınızdan kaynaklandığını rahatlıkla görebileceksiniz.

1 yorum: