Seo ipuçları ve webmaster araçları

Google'ın diğer arama motorlarından farkı nedir?

Aslında Google bir ekoldür ve kendi kendine reklam yapmadığı halde büyüyen tek şirkettir. Kurulduğu andan itibarende bu kadar değer kazanması ve dünya piyasasında bir internet sitesinden çok şirket olarak kanıtlaması bunun en güzel örneğidir.

Tek bir arama bile Google’ı rakiplerinden ayıran dört unsuru ortaya çıkarır: Hız, doğruluk, objektiflik ve kullanım kolaylığı. www.google.com veya uluslararası bir Google URL’si girildiğinde ana sayfa neredeyse anında ekranda belirir. Sitenin basit tasarımı, site içinde nasıl işlem yapılacağını açıkça belli eder ve bilgi arayışındaki kullanıcının dikkatini dağıtabilecek fazla öğe sunmaz. Arama sonuçları, "sponsor bağlantıları" olarak tanımlanan reklamlardan açık şekilde ayrı tutulur.

Sonuçların getirilme hızı daha da etkileyicidir. Google, gönderilen herhangi bir sorguyla en alakalı sayfaları bulmak için milyarlarca web sayfasını inceler ve genellikle sonuçları yarım saniyeden daha kısa sürede getirir. Diğer arama motorlarından hiçbiri İnternet’in bundan daha kapsamlı bir bölümüne ulaşamamakta veya Google’ın sunduğu bilgilerden daha faydalısını sunamamaktadır.

Temel Google araması, pek çok soruyu yanıtlayabilme kapasitesine sahip olmakla birlikte, arayüz dilinden Google’ın getirdiği sonuç sayfalarının biçimine kadar her şey kullanıcı tarafından özelleştirilebilir. Kullanıcılar resimler, çoklu dosya biçimleri, Çekçe veya Türkçe sayfalar, Usenet yazıları, telefon numaraları, havayolu uçuş bilgileri veya Açık Dizindeki kategorilere yönelik arama yapabilir. Kullanıcılar, tercihler sayfasını kullanarak, getirilecek sonuç sayısını ve yetişkin içeriğini filtrelemeyi de seçebilir.
Kaynak: Google özellikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder