Seo ipuçları ve webmaster araçları

Blogspot, blogger site doğrulama ve sitemap ekleme

Bu yazımda sizlerle bir çok webmaster arkadaşımızın sorunu olan, ücretsiz blogspot(blogger) bloglarında, site doğrulamasından ve Google'a sitemap yollamasından bahsedeceğim.

Öncelikle www.blogger.com adresinden şifrelerimiz ile kumanda panelimize giriş yapıyoruz.

Daha sonra bilgisayarımızda ayrı bir sayfa açarak;
1- http://www.google.com/webmasters/sitemaps/?hl=tr Google sitemap adresine giriyoruz.

2- Kontrol panelinin hemen altındaki site eklemek için buraya tıklayın yazan yere tıklayarak site adını yazıyoruz(örnek googlewebmasterturkiye.blogspot.com).

3- Sitemizi ekledikten sonra doğrula seçeneğine tıklayarak, bir meta etiket ekle bölümünü seçiyoruz. Bize şöyle bir meta etiket verecek (Bu etiket her sitede ayrı ayrıdır orada size verilen etiketi kullanmalısınız.)

4- Bize verilen bu etiketi kopyaladıktan sonra blogger.com adresindeki kumanda paneline dönüp sırasıyla;
a)Yerleşim,
b)HTML'yi Düzenle,
c)HTML'yi düzenle altında hemen şablonu düzenle seçeneğini göreceksiniz.Onun içerisinde yazan yerin hemen altına kopyaladığımız meta etiketini yapıştırıyoruz.( Örnek; ).
d) Meta etiketini yapıştırdıktan sonra aşağıdaki şablonu kaydet seçeneğine tıklıyoruz ve şablonumuza meta etiketini eklemiş oluyoruz.

5- Google webmaster tools adresine geri dönerek Doğrula seçeneğine tıklıyoruz. Sitemizi doğrulamış olduk.

6- Google webmaster tools adresimizde üstteki kontrol paneli yazan yere tıklayınca göreceksinizki sitemiz doğrulanmış fakat Site haritası yazan yerin hemen altında Ekle diye bir yazı göreceksiniz. Ekle dedikten sonra sırasıyla; Site haritası gönder yazan yere atom.xml yazarak yada feeds/posts/default yazarak site haritası göndere tıklıyoruz.

Evet arkadaşlar sitemizi hem doğrulamış olduk hemde site haritamızı oluşturmuş olduk. Artık yazdığınız yazıların ne kadar çabuk Google'da listelendiğini farkedeceksiniz.

Bu yazı Seo ipuçları ve webmaster araçları sitesinden alınmıştır. Sayfanın kaynağı Blogger blogspot site doğrulama sitemap ekleme

13 yorum:

  1. Sitemi doğruladım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler işimi gördü :)

    YanıtlaSil
  3. Tşk ederim çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  4. Olmadı hata veriyor, başka yöntem yokmu

    YanıtlaSil
  5. Kardeş site adresim daha önceden farklıydı sonra adresimi değiştirdim. şimdi yeni adresteyken 25 konu ekledim ben. Şuanda sadece o 25 konuyu sitemap olarak alıyor. Daha öncekileri nasıl halledicez onun hakkında bir yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  6. Bu şekilde yapıyorum yalnız kaydetmiyor şablonu sorun ne olabilir ?

    YanıtlaSil
  7. şerefsizler hata alıorum şablon kaydetmiyor adamı hasta etmeyin lan

    YanıtlaSil
  8. dostum bi problem veriyor bunun cözümü yok sanırım ya webmastertools ta problem varada anlattıklarınızdan bişeyler eksik

    YanıtlaSil
  9. çok tesekkürle ellerine saglık emeginin karşılıgını alırsın inş kardeş

    YanıtlaSil
  10. ooo çok zor oldu ama yine de başardım, yardımlarınızla birlikte tabi ki, çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil