Seo ipuçları ve webmaster araçları

Google ve yeniden değerlendirme isteği hataları

Bazı siteler Google'ın arama sonuçlarında sıramalarının eskisinden daha düşük bir şekilde olduğunu yada web sitelerinin Google bünyesinde hiç bulunmadığını düşünerek yeniden değerlendirme isteğinde bulanabilmektedirler.
Yeniden değerlendirme isteğinde bulunurken yapılan bazı hataları öncelikle sizlerle paylaşmak isterim.

1)Yeniden değerlendirmede bulunduğunuz sitelerinizin Google web yöneticisi kurallarını ihlal etmediğinden emin olmalısınız.Eğer siteniz web yönetici kurallarını ihlal ediyorsa isterseniz 100 defa yeniden değerlendirme isteğinde bulunun işleme tabi tutulmaz.

2)Yeniden değerlendirme isteğinde bulunabilmeniz demek siteme güveniyorum sorun yok demektir.Peki ya kullanıcılar sitenize güveniyorlarmı düşünün biraz.

3)Yeniden değerlendirme isteğinizi Google'a bildirmeden önce diğer webmaster arkadaşlarınızdan siteniz hakkında bilgiler almalısınız.Sitenizi tekrar gözden geçirerek hatalı bulduğunuz sayfaları düzeltmelisiniz.

4)Google çalışanları sitelerinizi 2 hafta içinde mutlaka incelerler ve cevap olumsuz ise sitenizde bir değişiklik bulunmayacaktır.Karşıdan bir cevap yada mail gelmesi gibi bir beklenti içine girmeniz sizi hayal kırıklığına uğratacaktır.

5)Yada siteniz zaten olması gereken sıralamasındadır.Bir değişiklik yapılmasına gerek yoktur.Zamanı siz iyi kullandıkça siteniz yükselecek ve hakettiği yeri alacaktır.

Sitenizin yeniden değerlendirilmesini istemek için:

-Öncelikle, sitenizi Web Yöneticisi Araçları hesabınıza eklediğinizden ve sitenin size ait olduğunu doğruladığınızdan emin olun.
-Google Web Yöneticisi Araçları'nda oturum açın.
-Kontrol Paneli'nde, sağdaki listede Google'a Bildirin'in altındaki Tekrar değerlendirme iste seçeneğini tıklayın ve adımları uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder